Nejlepší recepty

06.03.2012 11:03

Mezi málo obtížné a docela oblíbené jídlo z vepřového masa můžou být zařazeny obyčejné vepřové řízky obalené v trojobalu nebo těstíčku smažené na pánvi. Velmi oblíbené je taky přírodní vepřové maso na žampionech servírované s kroketami. K zahození jistě ani není podušené vepřové maso s těstovinami. Pro ty, jenž neváhaji prubnout i velmi složité recepty, bude přínosné navrhnout například zapečené vepřové maso s kousky brambor, anglickou slaninou, sýrem a smetanou. Neodolatelně chutný postup úpravy vepřového masa je také usmažení či zapečení s ovocem. Šťáva z ovoce dodává vepřovému masu lehce nasládlou chuť. Pokud bude řeč o vepřovém mase, zmíněny musí být také zabíjačkové produkty. Jitrnice, jelita či tlačenky nejsou sice dobroty pro všechny, ale ten kdo tento druh pokrmu pojídá, na tento rozhodně nedá dopustit. Opomenut by také neměl být pečený vepřový bůček servírovaný obvykle se zelím a knedlíkem. Příprava pokrmů z vepřového masa nemůže být vůbec složitá záležitost a hotová jídla mají skvělou chuť.