Půjčky bez doložení příjmu aktuality

29.05.2012 15:03

Zastavit nemovitosti nebo nezastavit

Určitým způsobem, jak poskytovatelé půjčky člení je, jestliže máte možnost poskytnout jako zástavu nemovitost nebo nemůžete. Když chcete půjčku řádně hradit, není žádná tragédie sjednat si půjčku, kde je jako ručení použita nemovitost.
Ručení nemovitostí je pro řadu poskytovatelů velmi dobrou garancí, že vyplacené finance obdrží zpět, tak Vám obvykle dají lepší podmínky, než v případě půjčky bez ručení. A v druhém případě, jestliže přece jen zvažujete, že byste si uzavřeli půjčku, jakou byste vědomě nespláceli a nemovitostí disponujete, raději na to okamžitě vůbec nepomýšlejte. V dnešní době totiž exekutorští pracovníci fungují opravdu flexibilně a, tedy rozhodnutí o exekuci je bezmála dílem malé chvíle a exekutorský pracovník Vám zablokuje disponování s Vaší nemovitostí. Jestliže do určité doby poté dlužnou částku nezaplatíte, začne exekutor její nedobrovolný prodej a Vy tak přijdete o Váš byt či dům a velkou sumu peněz, protože celé exekuční jednání, nedobrovolný prodej a smluvní pokuty Vám nehrazení půjčky velmi prodraží. V případě, že tedy vlastníkem nemovitosti jste, tak na závěr je skoro jedno, zdali na domu nebo bytě máte zástavu nebo nemáte. Když nebudete platit splátky, exekuce si Vás vždy najde. Bývá tedy výhodné vzít nabídku poskytujících organizací nebankovní půjčky se zástavou, kde mnohdy dostanete vynikající podmínky.

Registry neplatičů

V dnešní době, jestli si žádáte o půjčku, je důležité být informován o tom, zda máte zápis v registru dlužníků. Tento fakt totiž značně ovlivňuje možnost čerpání půjčky u některých poskytovatelů. Například banka, pokud jste zapsáni v registru dlužníků, nedostane s největší pravděpodobností ani korunu. Pokud tedy máte zájem o peněžní půjčku, v bance se záznamem v registrech neplatičů máte smůlu. Banky nahlíží do 3 samostatných registrů. jestliže jste historicky měli potíže se splátkami nějaké půjčky nebo úvěru, bankovní instituce před Vámi skoro zavře dveře. Pravidla pro poskytování půjček mají bankovní instituce nastaveny opravdu přísně. Uvedení v registru nesolventních osob Vám tedy přibližně na 3 - 4 roky zavírá možnost vyřídit si půjčku v bankovním sektoru. Úžasné je, že i v tomto případě lze půjčku získat. Na aktuálním finančním trhu je spoustu nebankovních věřitelů, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je velmi zajímavou alternativou. U půjčky bez registru je ale nezbytné počítat s tím, že se Vám oproti bankovní půjčce o trochu prodraží. Nebankovní poskytovatelé, kteří v nabídce mají půjčky bez registru, registry skutečně neřeší a zápis v registru dlužníků není důvodem k neschválení nebankovní půjčky.

Potvrzení o příjmu

Velké množství žadatelů o půjčku, nemůže nebo nechce sdělit poskytovateli výši své mzdy. U bankovních institucí je tato skutečnost celkem zásadní problém, protože mají v nabídce velice omezené možnosti sjednání takové půjčky, kde po klientovi doložení příjmu nechtějí a jedná se zpravidla spíše o půjčky ve výši několika tisíc a navíc ve formě odsouhlaseného přečerpání bankovního účtu nebo kreditní karty. Zákazníci, kteří mají o výhodné půjčce jinou představu a nemohou předložit potvrzení o výši mzdy, se tak na bankovní půjčky nemohou spoléhat. Je štěstí, že i s takovými problémy lze najít možnost sjednání půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovního sektoru, kde jsou na podobné produkty - nebankovní půjčky zaměřeni. V případě půjčky bez potvrzení o příjmu není nezbytné potvrzení svých příjmů dokládat. Víceméně pouze podepíšete dokument, že dokážete hradit výši splátky a víc nepotřebujete. Nemusíte tak shánět výplatní pásky od zaměstnavatele, výměry sociálních dávek ani potvrzení o zaplacení daně z příjmu, když pracujete jako živnostník. Věřitel musí evidentně nebezpečí nezaplacení půjčky započítat, takže je půjčka bez potvrzení o příjmu o trochu dražší ve srovnání s půjčkami se srovnatelnými podmínkami, u kterých poskytovatelské společnosti příjmy nepotvrzujete.


Lehčí je to s ručitelem

V některých případech instituce, které poskytují půjčky, hlavně u půjček kde se nesjednává další zajištění, mohou mít jako podmínku úvěru ručitelský závazek. Kdo je tedy ručitel? Ručitel půjčky je člověk, který v momentě, kdy si berete půjčku, převezme povinnost, že když Vy úvěr nezaplatíte, musí uhradit půjčku za Vás. V nynější době je velmi nelehké osobu ručitele přesvědčit k ručení z důvodu, že oprávněně má každý strach. Bylo již velké množství případů, kdy se například člen rodinny upsal jako ručitel za půjčku blízké osoby, která ji následně nevypořádala a musel ji splatit právě ručitel. Často jde i o statisícové půjčky, takže takové ručení dokáže zapříčinit komplikace na dlouho dopředu. Půjčky bez ručitele jsou úvěrovým produktem, u kterých věřitel zajištění v podobě ručitele nepožaduje a spotřebitel nemusí nikoho hledat, aby mu pomohl.


Vyřídit půjčku chvíli trvá

Když budeme chtít finanční obor půjček rozčlenit na půjčky s ohlédnutím ke typu vyřízení, je třeba ho roztřídit podle trvání schvalovacího procesu. Každá instituce nabízející půjčky si bere na vyřízení půjčky nějakou dobu, aby se dalo zákazníka alespoň minimálně prolustrovat s ohledem na firemní podmínky. Vyplacení půjčky se proto může natáhnout na opravdu dlouhý čas. Nejvleklejší proceduru schvalování mají zpravidla bankovní organizace. Je to proto, že zákazník musí splnit velmi těžká předpisy a celý proces určitou chvíli trvá. Když půjčku chcete vyřídit během chvíle, půjčka z banky pro Vás nebude tím pravým ořechovým. Bude snadnější zvolit nebankovního věřitele. Nebankovní instituce jsou na rychlé půjčky zařízeni a u menších částek, můžete peníze získat v průběhu chvíle. Když hledáte vyšší půjčku v číslech desetitisíců až statisíců korun, počítejte, že sjednání půjčky může trvat zhruba 5 dnů a velmi závisí i na Vašem přístupu, kdy musíte předložit některé dokumenty. Poskytovatelé nebankovních půjček mají mezi svými produkty například půjčky ihned, kdy dorazíte na pobočku, případně Vás navštíví odpovědný pracovník a vyplatí Vám částku z půjčky v hotovosti, nebo dále půjčky do 24 hodin, kdy při schválení půjčky Vám hotovost pošlou expresním převedením na Váš bankovní účet.


Uzavření půjčky je možné i online

Forma žádosti o půjčku je u každého poskytovatele. Někteří věřitelé chtějí nekompromisně návštěvu spotřebitele na pobočce, kde se uzavře smlouva. To se týká hlavně bankovních společností, jaké nemají vlastní obchodní poradce. Odlišné to je u řady nebankovních věřitelů. V dnešní době se razantně rozrostly tzv. půjčky online. U tohoto druhu půjček prostřednictvím internetu online požádáte přes webový formulář a potom čekáte na hovor operátora. V případě, že je po telefonu Vaše půjčka online předschválena, dojede za Vámi na dohodnuté místo finanční poradce poskytovatelské společnosti. Zde potom závisí na konkrétních požadavcích půjčky, v některých případech Vám přímo jde dát finanční zálohu z půjčky ještě před sepsáním smluvních dokumentů nebo s Vámi smluvní dokumentaci rovnou uzavřou a vyplatí Vám celkový finanční obnos. Zaplacení celého obnosu ale je víceméně zřídkakdy z důvodu, že každý poskytovatel si chce zájemce o půjčku nejprve prověřit a provést tzv. scoring. Půjčky online jsou v každém případě velmi poptávané hlavně proto, že v první fázi sjednávání půjčky není pro klienty žádné časové zatížení.

Doporučené zdroje pro rychlé půjčky online:

www.homepujcka.cz
www.pujckabez.cz