Půjčky Bez Potvrzení O Příjmu aktuality

29.05.2012 15:06

S ručením nebo bez

Jedním druhem, jak poskytující organizace půjčky třídí je, jestli je možné dát jako záruku nemovitost nebo nemovitost nevlastníte. Když máte v úmyslu půjčku řádně splácet, není žádná tragédie sjednat si půjčku, kde je jako zástava dána nemovitost.
Ručení ve formě zástavy nemovitostí je pro řadu poskytovatelů poměrně dobrou garancí, že se jim vyplacené finanční prostředky vrátí, takže Vám většinou poskytnou příznivější podmínky, než v případě půjčky bez zástavy. A za druhé, jestliže přece jen zvažujete, že byste si vyřídili půjčku, kterou byste plánovitě neplatili a nemovitost máte, raději to hned pusťte z hlavy. V současnosti totiž exekutorští pracovníci fungují opravdu pohotově a exekuční výměr je téměř během malé chvíle a soud Vám zablokuje nakládání s Vaším nemovitým majetkem. Jestliže do stanoveného termínu pak dlužnou částku nevyplatíte, nařídí exekutorský pracovník její nucený prodej a Vy tak ztratíte bydlení a velké množství peněz, jelikož celý exekuční postup, nucený prodej a sankce Vám neplacení půjčky velmi prodraží. Jestli tedy nemovitý majetek vlastníte, tak v konečném důsledku je celkem jedno, zda domem nebo bytem ručíte či neručíte. Pokud nebudete splácet, exekutor si Vás vždy najde. Je tedy dobré využít nabídku poskytujících institucí nebankovní půjčky s ručením, kde většinou dostanete skvělé podmínky.

Registry neplatičů

V současnosti, jestli poptáváte půjčku, je důležité vědět, že jste vedeni v registru dlužníků. Tento fakt totiž má značný vliv na možnost čerpání půjčky u některých poskytovatelů. Konkrétně banky, když máte zápis v registrech dlužníků, téměř vůbec půjčky neposkytují. Pokud tedy máte zájem o peněžní půjčku, v bance s uvedením v registrech dlužníků máte smůlu. Banky sleduje celkem 3 oddělené registry. Pokud jste v minulosti měli potíže se splátkami některé půjčky nebo úvěru, bankovní instituce před Vámi doslova zabouchne dveře. Pravidla pro získání půjček mívají banky nastaveny velmi přísně. Záznam v registru nesolventních osob Vám tak přibližně na 3 - 4 roky zavírá možnost vzít si půjčku v bance. Perfektní je, že i za takových okolností lze půjčku vyřídit. Na aktuálním peněžním trhu působí mnoho nebankovních poskytovatelů, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je hodně žádanou alternativou. U půjčky bez registru je ale žádoucí počítat s tím, že se Vám v porovnání s půjčkou z banky o něco prodraží. Nebankovní organizace, které v nabídce mají půjčky bez registru, informace z registrů skutečně nepotřebují a uvedení v registru nesolventních osob není důvodem k odmítnutí nebankovní půjčky.

Půjčky bez potvrzení o příjmu

Hodně žadatelů o půjčku, nemůže dosvědčit věřiteli částku své mzdy. U bankovní společnosti je tato věc celkem podstatný problém z důvodu, že nabízejí velmi limitované produktové portfolio, kde po žadateli doložení příjmu nepožadují a jde obvykle spíše o půjčky ve výši pár tisíc a navíc ve formě povoleného přečerpání účtu nebo kreditní karty. Spotřebitelé, co chtějí půjčku v odlišné formě a nemohou předložit potvrzení o příjmu, se tak na bankovní půjčky nemohou spolehnout. Ještěže i s takovými problémy existuje možnost sjednání půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovních zdrojů, kde jsou na podobné produkty - nebankovní půjčky zařízeni. Při uzavírání půjčky bez potvrzení o příjmu nemusíte doložení svých příjmů ukazovat. Nejspíš jenom sepíšete papír, že dokážete platit výši splátky a tím to celé končí. Není nutné tak shánět výši své mzdy od zaměstnavatele, rozhodnutí o přiznání sociálních dávek ani daňová přiznání, jestliže podnikáte. Nebezpečí neuhrazení půjčky věřitel ale nepochybně musí zahrnout, z tohoto důvodu bývá půjčka bez potvrzení o příjmu o trochu nákladnější než půjčky se identickými podmínkami, u jakých poskytovatelské organizaci výši výdělku nepotvrzujete.


Může Vám někdo dělat ručitele?

Někdy věřitelé, především u půjček bez dalšího zajištění, mohou vyžadovat ručení třetí osoby. Co znamená, když se řekne ručitel? Ručitel půjčky je člověk, jaký v případě, že sjednáváte půjčku, přijme povinnost, že jestli Vy půjčku neuhradíte, je zavázán splatit půjčku za Vaši osobu. V dnešní době je docela nesnadné ručitele získat z důvodu, že právem má každý obavy. Stalo se hodně případů, kdy se například rodinný příslušník upsal jako ručitel za půjčku spřízněné osoby a ta ji následně nesplácela a ručiteli nezaplacení způsobilo existenční problémy. Někdy se jedná i o statisícové půjčky a ono ručení dokáže zapříčinit potíže na celý život. Půjčky bez ručitele jsou specifickými úvěry, u jakých poskytovatel zajištění ručitelem nepotřebuje a žadatel nemusí nikoho shánět, aby mu ručení podepsal.


Jak probíhá vyřizování půjčky

Když budeme chtít skupinu půjček kategorizovat na půjčky dle způsobu sjednání, je nezbytné ho členit dle trvání schvalovacího procesu. Každý věřitel vyžaduje na vyřízení půjčky nějaký čas, aby bylo možné spotřebitele alespoň minimálně prověřit dle vnitřních pravidel. Vyplacení půjčky se tedy může vyžadovat vážně dlouhou dobu. Nejobtížnější proces schvalování je doménou hlavně bankovní instituce. Je to z důvodu, že spotřebitel musí splnit velmi těžká kritéria a celý proces určitý čas zabere. Jestliže půjčku musíte mít do pár dní, bankovní půjčka pro Vás nebude tím pravým ořechovým. Oslovte tedy spíše nějakého poskytovatele z nebankovního sektoru. Ti jsou na rychlé půjčky zařízeni a u nižších půjček, dají se peníze dostat téměř ihned. Pokud požadujete vyšší částku v řádech desetitisíců až statisíců korun, musíte vědět, že vyřízení půjčky bude trvat kolem 5 dnů a velmi závisí i na Vaší rychlosti, kdy musíte doložit nějaké listiny. Nebankovní poskytovatelé mají ve svých portfoliích například půjčky ihned, kdy dojdete na kontaktní místo, případně Vás navštíví obchodní zástupce a dá Vám požadovanou částku, nebo potom půjčky do 24 hodin, kdy při akceptaci půjčky Vám finance doručí expresním transferem na Vámi uvedený účet.


Žádost o půjčku online

Postup žádosti o půjčku je různorodá u jednotlivých poskytovatelů. Někteří požadují přísně přítomnost žadatele na pobočce, kde s ním podepíší veškeré dokumenty. To je hlavně případ bank, jaké nemají své obchodní poradce. Odlišné je to u spousty nebankovních poskytovatelů. V poslední době se značně dostaly do povědomí tzv. půjčky online. U těchto typů půjček si z Vašeho počítače napojeného na internet vyplníte žádost o půjčku online a poté čekáte na zavolání odpovědného pracovníka. V případě, že bude v systému Vaše žádost o půjčku online předschválena, přijede za Vámi na smluvenou adresu obchodní zástupce věřitele. Zde dále závisí na vlastních parametrech půjčky, někdy Vám přímo mohou předat finanční zálohu z půjčky ještě než uzavřete smlouvu nebo s Vámi smluvní náležitosti ihned podepíší a uhradí Vám celkovou sumu. Uhrazení celkové částky ale je víceméně neobvyklé z důvodu, že každý poskytovatel má v úmyslu spotřebitele nejdříve prolustrovat a udělat takzvaný scoring. Půjčky online jsou každopádně hodně oblíbené hlavně proto, že v první fázi vyřizování půjčky neexistuje pro zákazníky nějaké časové zatížení.

Doporučené zdroje a další informace prorychlé půjčky online:

www.homepujcka.cz také www.ihned-pujcka.cz