Půjčky Bez Potvrzení O Příjmu info

29.05.2012 14:45

Nemovitost v zástavě či nikoliv

Jedním druhem, jak poskytovatelé půjčky řadí je, jestli máte možnost poskytnout jako zástavu nemovitost nebo nemůžete. Pokud chcete půjčku řádně hradit, není žádné neštěstí zvolit půjčku, kde je jako ručení dána nemovitost.
Zástava nemovitostí je pro spoustu poskytovatelů výbornou zárukou, že se jim poskytnuté finanční prostředky vrátí, takže Vám často nabídnou lepší podmínky, než v případě půjčky bez ručení. A za druhé, jestli přece jen zvažujete, že byste si sjednali půjčku, jakou byste vědomě neplatili a jste vlastníkem nemovitého majetku, raději to rovnou pusťte z hlavy. V dnešní době totiž procesy vymáhání fungují dost rychle a nařízení exekuce je téměř během okamžiku a exekutorský pracovník Vám zablokuje nakládání s Vaší nemovitostí. Pokud do stanoveného data potom dluh nezaplatíte, zahájí exekutorský pracovník její dražbu a Vy tak přijdete o bydlení a mnoho peněz z důvodu, že celé exekuční jednání, dražba a smluvní pokuty Vám neplacení půjčky značně prodraží. Pokud tedy nemovitý majetek vlastníte, tak ve své podstatě je úplně jedno, jestli na nemovitém majetku máte zástavu či nemáte. Pokud nebudete splácet, exekutor si Vás vždycky najde. Bývá tedy dobré vzít nabídku poskytovatelů nebankovní půjčky se zástavou, kde mnohokrát dostanete perfektní podmínky.

Dá se získat půjčka se záznamem v registru neplatičů?

V současné době, jestli sháníte půjčku, je důležité vědět, jestli jste zapsáni v registru nesolventních osob. Tento fakt totiž má výrazný vliv na možnost vyřízení půjčky u některých poskytovatelů. Např. banky, když máte zápis v registrech nesolventních osob, téměř vůbec půjčky neposkytují. Jestliže tedy máte zájem o hotovostní půjčku, v bance se zápisem v registrech neplatičů neuspějete. Banky nahlíží do třech oddělených registrů. Pokud jste v minulosti měli špatnou platební morálku se splácením nějaké půjčky nebo úvěru, banka se vám vůbec nebude věnovat. Pravidla pro sjednávání půjček mívají bankovní instituce nastaveny hodně tvrdě. Záznam v registru nesolventních osob Vám tedy přibližně na 3 až 4 roky bere možnost sjednat si půjčku v bankovní organizaci. Naštěstí i za takových situací existuje možnost půjčku uzavřít. Na nynějším peněžním trhu nabízí své služby řada nebankovních poskytovatelů, co mají v nabídce půjčky bez registru. Půjčka bez registru je opravdu oblíbenou alternativou. U nebankovní půjčky bez registru je na druhou stranu žádoucí kalkulovat s tím, že se Vám oproti půjčce z banky o něco prodraží. Nebankovní věřitelé, kteří nabízejí půjčky bez registru, registry vůbec neprověřují a záznam v registru nesolventních osob není podnětem k neschválení nebankovní půjčky.

Když nemůžete doložit výši svého příjmu

Velké množství spotřebitelů, kteří chtějí půjčku, má problém dosvědčit poskytující organizaci částku svého příjmu. U bankovních institucí je tato skutečnost opravdu zásadní problém, protože mají pouze hodně limitované produktové portfolio, kde po Vás doložení výše výdělku nepožadují a jsou to hlavně spíše o několika tisícové půjčky a k tomu ve formě povoleného přečerpání účtu nebo kreditní karty. Spotřebitelé, co požadují půjčku v odlišné podobě a nemohou doložit příjem, nemohou na půjčky od banky spoléhat. Útěchou je, že i v takové situaci existuje možnost požádat o vyřízení půjčky bez potvrzení o příjmu z nebankovního sektoru, kde jsou na podobné produkty - nebankovní půjčky zacíleni. U půjčky bez potvrzení o příjmu nemusíte potvrzení Vašich příjmů dokládat. Víceméně pouze sepíšete čestné prohlášení, že dokážete platit výši splátky a to je celé. Není nutné tedy řešit výši měsíčního výdělku od zaměstnavatele, výměry sociálních dávek ani daňová přiznání, pokud pracujete jako OSVČ. Poskytující instituce musí samozřejmě nebezpečí nezaplacení půjčky započítat, proto je půjčka bez potvrzení o příjmu o něco dražší než půjčky se identickými podmínkami, u kterých poskytovatelské společnosti výši výdělku nesdělujete.


Máte ručitele?

Někteří věřitelé, hlavně u půjček bez jakéhokoliv zástavního nástroje, mohou vyžadovat spolužadetele, jaký Vám bude dělat ručení pro splacení půjčky. Co je tedy ručitel? Ručitel půjčky je člověk, jaký v momentě, kdy si berete půjčku, převezme povinnost, že v případě, že Vy úvěr nebudete platit, je zavázán splatit půjčku za Vás. V nynější době je velmi obtížné ručitele získat, protože právem má každý strach. Je nespočetně případů, kdy se např. člen rodinny zaručil za půjčku spřízněné osoby a ta ji potom nevypořádala a nezaplacená částka věřitelé vymáhali po ručiteli. Někdy si spotřebitelé uzavírají i statisícové půjčky, takže takové ručení může přinést starosti na velmi dlouhou dobu. Půjčky bez ručitele jsou úvěrovým produktem, u kterých poskytovatel zajištění ve formě ručitele nepožaduje a zájemce nemusí nikoho shánět, aby mu pomohl.


Jak dlouho trvá vyřízení půjčky

V případě, že chceme trh půjček klasifikovat na půjčky s přihlédnutím k způsobu vyřízení, je nezbytné ho roztřídit podle kritéria času. Každý poskytovatel vyžaduje na sjednání půjčky nějaký čas, aby šlo klienta přinejmenším trochu zkontrolovat s ohledem na vnitropodnikové pravidla. Vyřízení půjčky se proto může zabrat velmi dlouhý čas. Nejpřísnější schvalovací proces mají hlavně bankovní instituce. Je to kvůli tomu, že zákazník je nucen dostát velmi přísným předpisům a celá anabáze nějaký ten čas stojí. Jestliže na půjčku spěcháte, bankovní půjčka pro Vás pravděpodobně nebude ideální volba. Zvolte tedy raději některého poskytovatele z nebankovního sektoru. Zde jsou na rychlé půjčky zaměřeni a v případě malých půjček, dají se peníze mít ve velmi krátké době. Když hledáte vyšší půjčku v rozmezí desetitisíců až statisíců korun, počítejte, že sjednání půjčky bude trvat zhruba 5 pracovních dnů a mnohdy záleží i na Vaší rychlosti, kdy je třeba dodat nějaké dokumenty. Poskytovatelé nebankovních půjček mají mezi svými produkty například půjčky ihned, kdy dorazíte na pobočku, nebo Vás navštíví obchodní zástupce a předá Vám požadovanou částku, nebo také půjčky do 24 hodin, kdy při schválení půjčky Vám hotovost doručí expresním převodem na Váš bankovní účet.


Půjčky online pomohou i Vám

Postup žádosti o půjčku se liší u jednotlivých poskytovatelů. Někdo vyžadují nekompromisně prezenci spotřebitele na pobočce, kde se sepíše smlouva. To se týká především bankovních společností, jaké nedisponují sítí vlastních finančních zástupců. Jiné fungování mají u mnoha nebankovních institucí. V dnešní době se razantně dostaly do povědomí tzv. půjčky online. U těchto druhů půjček prostřednictvím internetu online požádáte přes webový formulář a poté čekáte na hovor operátora. Jestliže je po telefonu Váš požadavek na půjčku online předschválen, dojede za Vámi na smluvenou adresu finanční poradce poskytovatele. Tady pak záleží na podrobných parametrech půjčky, někdy Vám rovnou jde dát hotovostní zálohu z půjčky ještě než podepíšete smlouvu nebo s Vámi smluvní náležitosti rovnou podepíší a zaplatí Vám celou sumu. Uhrazení celkové částky ovšem je víceméně zřídkakdy z důvodu, že každý poskytovatel má v úmyslu zájemce o půjčku nejprve proklepnout a uskutečnit tzv. scoring. Půjčky online jsou v každém případě opravdu poptávané mimo jiné i proto, že při zahájení sjednávání půjčky neexistuje pro zákazníky nějaké časové zatížení.

Zdroje pro rychlé půjčky:

www.homepujcka.cz
www.ihned-pujcka.cz